Παραίτηση Γ. Σακελλαρίδη ζήτησε ο Τσίπρας

  • Νοέμβριος 19, 2015

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ τίθεται εντός της ημέρας ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Οπως έγινε επισήμως γνωστό από το Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας τού ζήτησε να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα, καθώς ο βουλευτής διεμήνυσε πως δεν θα μετείχε στην αποψινή ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Σακελλαρίδης είχε ενημερώσει από προχθές τον πρωθυπουργό για την πρόθεσή του να παραιτηθεί, αλλά έδειξε να το ξανασκέφτεται μετά από τη συζήτηση που ακολούθησε.

Σήμερα το πρωί όμως γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην προσέλθει απόψε στην ψηφοφορία. Κατόπιν αυτού, ο κ. Τσίπρας ζήτησε την παραίτησή του, η οποία αναμένεται να γίνει τις επόμενες ώρες.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σακελλαρίδης ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος μέχρι τον ανασχηματισμό της 17ης Ιουλίου. Παραιτήθηκε από τη θέση του επειδή διαφώνησε με τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, την οποία θεώρησε μη ανεκτό συμβιβασμό.

Αρχικά δεν ήθελε να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής τον Σεπτέμβριο, ωστόσο πείστηκε να ενταχθεί στη λίστα της Α’ Αθηνών αντιλαμβανόμενος, όπως ελέχθη τότε, τη «ζημιά» που θα έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ η αποχή του από τις εκλογές.

Αλλά όλοι περίμεναν ότι η παραμονή του στα βουλευτικά έδρανα δεν θα διαρκούσε πολύ…

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου

«Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα», αναφέρει ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Πηγή: euro2day.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ