Σενάριο για έξοδο της Ελλάδας από την συνθήκη Σένγκεν -Daily Mail

  • Νοέμβριος 19, 2015

Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία θα εκδιωχθούν από τη συνθήκη Σένγκεν μαζί με κάποιες χώρες της ανατολικής Ευρώπης υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η βρετανική Daily Mail.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, κάποιες χώρες της Ε.Ε. κατηγορούν τη ζώνη ελεύθερης διέλευσης για τις μεγάλες προσφυγικές ροές αλλά και για την πρόσφατη έξαρση τρομοκρατικών απειλών και επιθέσεων.

Το Βελγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδίααναμένεται να επανασχεδιάσουν τα σύνορα που περιλαμβάνει η συνθήκη, ώστε να περιλαμβάνουν μόνο τα αρχικά της μέλη, δημιουργώντας έτσι μια νέα ζώνη «μίνι Σένγκεν».

Στα σύνορά της θα επανεισαχθούν αυστηροί έλεγχοι διαβατηρίων ώστε να συγκρίνονται τα ονόματα με τις διεθνείς βάσεις αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών, σημειώνει η Daily Mail.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης την Παρασκευή θα συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δηλώνει ότι «ο χρόνος τελειώνει».

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα της Daily Mail, στην συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των χωρών της ΕΕ, και υπό το πρίσμα που δημιούργησαν οι επιθέσεις στο Παρίσι, είναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί ο επανασχεδιασμός των συνόρων της συνθήκης.

Αρκετοί ηγέτες συζητούν στο παρασκήνιο πριν την συγκεκριμένη συνάντηση για την ανάγκη δημιουργίας μιας πολύ μικρότερης ζώνης ελεύθερης μετακίνησης, η οποία θα βοηθούσε κατά την άποψή τους στον περιορισμό της προσφυγικής κρίσης.

 

Πηγή: euro2day.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ