Τα «κόκκινα» δάνεια στο επίκεντρο των συνομιλιών με το κουαρτέτο

  • Οκτώβριος 22, 2015

Η αναμόρφωση του νόμου Κατσέλη και η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους θεσμούς, στις 11:00.

Οι διαφορές με τους θεσμούς στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων φαίνεται πως παραμένουν καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν η αντικειμενική αξία της κατοικίας να μην υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ, με εισοδηματικό κριτήριο να προσεγγίζει τα όρια της φτώχειας.

Από την πλευρά της, η ελληνική πλευρά επιμένει η αντικειμενική αξία να είναι στις 300.000 ευρώ το εισοδηματικό κριτήριο στις 35.000 ευρώ, ενώ το σύνολο των οφειλών να μην ξεπερνά τις 250.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι με αυτή την πρόταση θα δοθεί κάλυψη στο 88% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που δυνάμει εντάσσονται στο νόμο Κατσέλη ή έχουν ήδη ενταχθεί, ενώ πηγές του υπουργείου ανέφεραν σε δημοσιογράφους ότι δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση για προστασία της πρώτης κατοικίας, πέραν από αυτή που θα περιλαμβάνεται στον αναθεωρημένο νόμο Κατσέλη.

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ