Θετική η συμφωνία ευρωζώνης-ΔΝΤ, τώρα να συμφωνήσει και η Ελλάδα, δήλωσε η Φριντερίκε φον Τιζενχάουζεν

  • Φεβρουάριος 10, 2017

Η Γερμανία παραμένει επικεντρωμένη στο να διασφαλίσει την επιτυχία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε φον Τιζενχάουζεν.

Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η Αθήνα θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της δήλωσε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με το να διασφαλίσουμε ότι η αναθεώρηση του τρίτου προγράμματος είναι επιτυχής. Σε αυτό επικεντρώνονται όλες μας οι προσπάθειες».

Σχετικά με τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης, σύμφωνα με τις οποίες πιστωτές της ευρωζώνης και του ΔΝΤ κατέληξαν σε μεταξύ τους συμφωνία, έκανε λόγο για «ευχάριστο γεγονός»

«Αυτό είναι ευχάριστο. Αυτό δείχνει ότι το ΔΝΤ έχει διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο. Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι από διαδικαστικής πλευράς, μια συμφωνία μεταξύ των θεσμών είναι ένα βήμα, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να έχουμε μια συμφωνία μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας», συμπλήρωσε.

Δηλώσεις της Φριντερίκε φον Τιζενχάουζεν

Πηγή protothema

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ