42 ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο Αλέξης Τσίπρας

  • Σεπτέμβριος 5, 2018

«Πείτε μου τι έχει γίνει μέχρι σήμερα», είπε οι πρωθυπουργός στους κατοίκους – Συνοδευόταν από Ψινάκη και Δούρου, η οποία πήγε για πρώτη φορά στην περιοχή μετά την τραγωδία!

42 ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι κατά την οποία κάηκαν ζωντανοί 98 άνθρωποι, ο Αλέξης Τσίπραςεπισκέφτηκε την περιοχή, περισσότερο σαν παρατηρητής και λιγότερο σαν πρωθυπουργός με πρωτοβουλίες και προτάσεις. «Πείτε μου τι έχει γίνει μέχρι σήμερα», είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής που τον περίμεναν και περισσότερο περίμεναν να ακούσουν εκείνοι κάτι από το στόμα του.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους κατοίκους να του πουν με ειλικρίνεια ποια από τα αιτήματα που του είχαν θέσει στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου στις 6 Αυγούστου έγιναν, ποια προχωρούν και ποια όχι, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήρθε εδώ για τις εντυπώσεις. «Μάχη δίνουμε», τόνισε. «Ήρθα για να ακούσω από εσάς τους κατοίκους ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες και οι ποιοι οι στόχοι που πρέπει να επικεντρώσουμε».

«Είμαι εδώ για να δώσω το μήνυμα ότι το Μάτι δεν θα ξεχαστεί μετά το πέρας της θλιβερής δημοσιότητας των πρώτων ημερών. Είναι ένα στοίχημα να αναγεννηθεί. Να προστατευτούν οι ιδιοκτήτες, οι κάτοικοι αλλά και να αντιμετωπιστούν χρόνιες στρεβλώσεις και παθογένειες στην περιοχή», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους εκπροσώπους των κατοίκων.

Ο Αλέξης Τσίπρας, έφτασε στο Μάτι, λίγα λεπτά μετά τις 10.30 το πρωί και παρέμεινε στην περιοχή έως τη μία το μεσημέρι.

Στην περιοχή τον περίμεναν, οι «εξαφανισμένοι» της τεράστιας τραγωδίας: η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία για πρώτη φορά βρέθηκε στo Μάτι, καθώς και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

Παρόντες και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Καθημερινότητας του Πολίτη, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος έχει και την ευθύνη συντονισμού για την επόμενη μέρα στο Μάτι, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Οι υπουργοί και η περιφερειάρχης είχαν την ευκαιρία νωρίτερα να συζητήσουν με τις επιτροπές κατοίκων και να τους ενημερώσουν. Ενημέρωση έκανε επίσης ο πρόεδρος του «Δημόκριτου».

Μόλις έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας τον περίμενε ένα κοριτσάκι και του πρόσφερε λουλούδια, ενώ ακούστηκαν χειροκροτήματα αλλά και αποδοκιμασίες. «Θα τα πούμε όλα», είπε σε πολίτη που τον περίμενε. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, σε καφετέρια της περιοχής.

«Θα πρέπει να διασφαλίσουμε τις συνθήκες της ομαλής παραμονής των κατοίκων που μένουν εδώ μόνιμα», τόνισε μιλώντας σε κατοίκους και δημοσιογράφους μετά το τέλος της σύσκεψης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Ήρθα για να ακούσω τις άμεσες ανάγκες. Γνωρίζω ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των ελέγχων για τις ζημιές, προχωρούν οι διαδικασίες των κατεδαφίσεων και απομάκρυνσης των υλικών αμιάντου και το κόψιμο των δέντρων», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε «θέλουμε να δώσουμε έμφαση και στην αστυνόμευση στην περιοχή για να συνεχίσουν να ζουν με ασφάλεια οι κάτοικοι εδώ».

Ένας από τους κατοίκους του ανέφερε ότι θέλουμε φωτισμός και ο πρωθυπουργός του απάντησε, «θα το δούμε και αυτό».

«Το Μάτι δεν θα ξεχαστεί. Είναι ένα στοίχημα για εμάς», τόνισε.

«Οφείλω να σας πω, ότι για αυτή την προσπάθεια χρειάζεται η κινητοποίηση όλων των πολιτών αλλά και της αυτοδιοίκησης, εδώ έχουμε μια στρέβλωση. Μια περιοχή η μισή να ανήκει στον ένα δήμο και η άλλη στον άλλον. Αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «δεν ήρθα για να δημιουργήσω εντυπώσεις, δίνουμε μάχη».

Πηγή .protothema.

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ