Από την Αχαΐα ξεκινά η περιοδεία του Α. Τσίπρα με σύνθημα «Πάρε το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου»(video)

  • Οκτώβριος 14, 2019

Με το σύνθημα «Πάρε το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου» ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει τις περιοδείες του στην ελληνική περιφέρεια, με στόχο την εγγραφή νέων μελών στο κόμμα, στο δρόμο για το συνέδριο που τοποθετείται τους πρώτους μήνες του 2020.

Η εξόρμηση του Αλέξη Τσίπρα στην περιφέρεια ξεκίνησε σήμερα από την Αχαΐα, μία περιφέρεια, που ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου

Το πρωΐ επισκέφτηκε την Ακράτα, όπου εγκαινίασε όπως είπε «το διάλογο με τους πολίτες» . Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ξεκινά μια μακρά πορεία επικοινωνίας με το λαό, «θέλουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα και να δημιουργήσουμε το κόμμα της νέας εποχής» είπε και εκτίμησε πως «Η επόμενη μέρα δεν θα αργήσει». Στο στόχαστρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης , βρέθηκαν οι κυβερνητικοί χειρισμοί.  Επιτέθηκε στο επιτελικό κράτος και τόνισε πως «έχουν αρχίσει να διαψεύδονται οι προσδοκίες της κυβέρνησης».

Μετά την Ακράτα, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε το Αίγιο, όπου συνομίλησε με τους πολίτες και απάντησε σε ερωτήσεις τους. Σε ερώτηση σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας επισήμανε «Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν ο κύριος Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει το Σύνταγμα και να εκλέγει πρόεδρο με 151 ψήφους θα μας βρει απέναντι». Επιπλέον εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στη Συρία και την κυπριακή ΑΟΖ. Σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε «που είναι όλοι αυτοί οι πατριώτες, που ανέμιζαν τις σημαίες για το Μακεδονικό;»

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο Τρίτη, θα επισκεφθεί το παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα, θα συναντηθεί στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών με το προεδρείο του Συλλόγου και την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου, συνάντηση με «βασικό θέμα συζήτησης την ακύρωση από τη κυβέρνηση της Ν.Δ. της ίδρυσης Νομικής Σχολής στη Πάτρα» όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί την Κάτω Αχαΐα, ενώ το βράδυ της Τρίτης στις 7.30, στην Πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας, θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Εκεί θα συνομιλήσει με τους πολίτες για τη διεύρυνση και το μετασχηματισμό του κόμματος. Ο στόχος της Κουμουνδούρου είναι να ακουστεί η φωνή των πολιτών, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΕΡΤ

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ