επαφές με πρόσωπα έκπληξη ενόψει ευρωεκλογών

  • Μάρτιος 9, 2019

Ζυμώσεις και επαφές με πρόσωπα έκπληξη ενόψει ευρωεκλογών – Κεντρικός στόχος ο διεμβολισμός της κεντροαριστεράς

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δημοσιοποιήσει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Με τον χρόνο των ευρωεκλογών να πλησιάζει όλο και πιο κοντά και εν αναμονή της δημοσιοποίησης των προσώπων που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος, η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να καταθέσει τροπολογία για να αρθούν τα κοινοβουλευτικά εμπόδια – σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να παραιτηθούν όσοι βουλευτές ή υπουργοί θέλουν να είναι υποψήφιοι – αλλά και αριθμητικά εμπόδια ώστε να μπορέσει να είναι υποψήφια η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Κατά πληροφορίες η κυβέρνηση την ερχόμενη Τρίτη ετοιμάζει τροπολογία που θα άρει αυτόν τον περιορισμό δίνοντας ένα διάστημα περίπου ενός μήνα, δηλαδή μέχρι και τις 10 Ιουνίου σε εν ενεργεία βουλευτές και υπουργούς να παραμείνουν εν ενεργεία και βεβαίως να είναι υποψήφιοι με τα ευρωψηφοδέλτια.
Αυτή η ρύθμιση προφανώς φωτογραφίζει κατά κάποιους την Έλενα Κουντουρά καθόσον υπάρχει η πληροφορία ότι θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι όμως μόνο αυτή αλλά και οι πληροφορίες που μιλούν για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Σπύρο Δανέλλη.
Σε ότι αφορά την κυβερνητική πλειοψηφία καθώς είναι οριακή πια, αν η κ. Κουντουρά παραιτηθεί στις 10 Ιουνίου και επιστρέψει την έδρα της, θα την καταλάβει βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενώ θεωρητικά η κυβέρνηση μένει με 150 βουλευτές στη Βουλή.
Κυβερνητικά στελέχη πάντως δεν φοβούνται την απώλεια της δεδηλωμένης καθώς εκτιμούν ότι θα απομένουν κάποιες εβδομάδες πια μέχρι τις εθνικές εκλογές και θα έχει ολοκληρωθεί το κυβερνητικό νομοθετικό έργο.

Κεντρική πολιτική «μάχη» για τον ΣΥΡΙΖΑ οι ευρωεκλογές

Από εκεί και πέρα, το κυβερνών κόμμα κινείται σε φουλ ρυθμούς και ετοιμάζεται για τις ευρωεκλογές.
Οι πληροφορίες θέλουν να είναι ήδη έτοιμο το πρώτο πακέτο ονομάτων το οποίο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε αυτό θα συγκαταλέγονται και πρόσωπα που θα σηματοδοτούν το άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά. Το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί έντονα τα ονόματα της Λούκα Κατσέλη, της Μαριλένας Κοππά, του Σωτήρη Βαλντέν και της Μαρίας Ρεπούση.
Θέση διεκδικεί  και ο Γιάννης Ραγκούσης ενώ και ο Νίκος Μπίστης, έχει εκφράσει την ευρωπαϊκή του διάθεση.
Στο Μαξίμου υπάρχουν  σκέψεις και για τη συμμετοχή δύο κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης στο ευρωψηφοδέλτιο καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δώσει στις ευρωεκλογές χαρακτήρα κεντρικής πολιτικής «μάχης».
Βέβαιο θεωρείται ότι θα περιλαμβάνονται οι τρεις νυν ευρωβουλευτές του κόμματος, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Δημήτρης Παπαδημούλης και Στέλιος Κούλογλου.
Όσο παραμένει ανοιχτό το ευρωψηφοδέλτιο ο μηχανισμός του Μαξίμου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή να εντοπίσουν κάποια πρόσωπα έκπληξη και μάλιστα εκτός του χώρου του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια ποια μπορούν να είναι αυτά, αποτελεί απορία όλων των ανεξάρτητων πολιτικών παρατηρητών.
Αποκαλύπτει όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με άτομα από το χώρο της Κεντροαριστεράς με την τάση των «53+» να επιμένει ότι οι τυχόν διεύρυνση θα πρέπει να είναι αμφίπλευρη και προς τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή .bankingnews.

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ