Γ. Καρατζαφέρης: Με τη δραχμή καλύτερα

  • Απρίλιος 11, 2016

Χαρακτηρίζοντας ως κορμό του νέου κόμματος Εθνική Ενότητα το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκλεισε το… μάτι σε όσους ψηφοφόρους κινούνται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και δήλωσε ευρωσκεπτικιστής, στη συνέντευξη που παραχωρεί αυτήν την ώρα στο «Star».

Ο ίδιος, άλλωστε, σημείωσε πως ο νέος πολιτικός σχηματισμός, που ανακοινώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή κινείται στο χώρο της δεξιάς, ακολουθώντας σύμφωνα πάντα με τον ίδιο το δρόμο, που πορευόταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ.

«Η Ευρώπη, όπως είναι σήμερα, δεν ανταποκρίνεται στο όραμά της. Η Τρόικα μας μαστιγώνει και το 90% των βουλευτών είναι μνημονιακοί. Εάν συμφέρει το ευρώ, τότε ευρώ. Εάν συμφέρει η δραχμή, τότε δραχμή. Είμαι υπέρ του τι είναι καλό για τη χώρα. Υπάρχει η δραχμολαγνία και η ευρωφοβία. Εγώ στέκομαι στη μέση. Ποτέ με το ευρώ η χώρα δε μπορεί να βγει επάνω», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης, αφήνοντας ανοιχτό ένα σενάριο υποστήριξης του κόμματός της θέσης περί παραμονής στην Ένωση, αλλά όχι στην ευρωζώνη.

«Ο ελληνικός λαός θα πεινάσει με το ευρώ. Με τη δραχμή θα είναι καλύτερα. Με ευρώ θα πεθάνουμε. Να βρούμε άλλες λύσεις, έξω από το ευρώ», ανέφερε και έφερε ως παράδειγμα το τύπωμα παραβόλων, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όταν επιβλήθηκαν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι.

Κατά τον πρόεδρο της Εθνικής Ενότητας, συνομιλητές του νέου σχηματισμού, που δημιούργησε μαζί με τον πρώην γενικό γραμματέα της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, θα είναι όσοι ασπάζονται τη λογική του ευρωσκεπτικισμού.

«Ξέρω ότι μπροστά μου ο δρόμος δεν είναι ανοιχτός, αλλά θα τον ανοίξω. Στο κάλεσμά μας θα έρθουν και άλλα κινήματα και άλλα κόμματα. Πρώτα θα καθαρίσω το σαλόνι και μετά θα καλέσω ανθρώπους. Υπάρχουν κινήσεις και κινήματα πολλά. -Θέλω ομοειδείς δυνάμεις. Δε θέλω θίασο. Θα έρθουν άνθρωποι που μου κάνουν. Επιβάλλεται να κάνουμε face control. Είμαστε κόμμα δεξιό. Κινούμαστε εκεί που κινείτο ο Αβέρωφ. Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να πάει στο Κέντρο. Εμείς λέμε να πιάσουμε τη Δεξιά», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στράφηκε εμφανώς τόσο προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, όσο και προς τους βασιλόφρονες ψηφοφόρους, πλέκοντας το εγκώμιο του τέως βασιλιά, Κωνσταντίνου και του γιου του, Νικόλαου. «Το 1974 στήριξα τον Κωνσταντίνο. Το θέμα έκλεισε τότε. Δε μπορεί να επανέλθει πλέον και δε μπορεί να επανέλθει από εμένα. Θα τον έκανα τώρα πρέσβη, για να έχουμε πρόσβαση σε χώρες που έχουν βασιλικές οικογένειες. Δεν έχω κάνει κουβέντα με τον Νικόλαο. Δεν ξέρω να υπάρχει ελληνική οικογένεια που να μην τον ήθελε για γαμπρό της», υποστήριξε ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας.

Εστιάζοντας στο πολιτικό του alter ego, τον κ. Μπαλτάκο, ο Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε πως δεν είναι μικρό μέγεθος. «Θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν Αντώνη Λιβάνη. Είμαστε ένα ευρύτερο σχήμα που χωράνε και άλλοι. Έχω διάθεση να αφήσω τον κ. Μπαλτάκο να κάνει το παιχνίδι του», είπε.

Όσον αφορά στη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο επικεφαλής της Εθνικής Ενότητας ανέφερε πως έφυγε από το κυβερνητικό σχήμα, όταν κατάλαβε πως οι άλλοι εταίροι ήταν, κατά την τοποθέτησή του, εντελώς μνημονιακοί. «Έφυγα για την αξιοπρέπεια μου. Ζήτησα από τους κυρίους Σαμαρά και Τσίπρα να κάνουμε όλοι μαζί κυβέρνηση. Δε με άκουσαν. Αν με είχαν ακούσει και οι δύο που στη συνέχεια έγιναν μνημονιακοί πρωθυπουργοί, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για τη χώρα», επεσήμανε.

Πηγή:capital

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ