Τσίπρας: H έξοδος από τα μνημόνια αφετηρία μιας νέας εποχής

  • Μάρτιος 3, 2019

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τους πολλούς

«Το 2019 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα ξεμπερδέψει με το κακό της παρελθόν», τόνισε ο Α. Τσίπρας
«Πέρασε ήδη μισός χρόνος από τη μέρα που η χώρα άφησε πίσω της 8 σκληρά και επίπονα χρόνια», ανέφερε ο Α. Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ,  τονίζοντας ότι βγήκαμε από τα μνημόνια με σχέδιο, όραμα και ιεραρχήσεις.
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α.Τσίπρας, δεν παρέλειψε στην ομιλία του να αναφερθεί στις παρεμβάσεις που έγιναν στο πρώτο 6μηνο της μεταμνημονιακής Ελλάδας, στις ευρωεκλογές, αλλά και να ασκήσει κριτική στη ΝΔ και τον πρόεδρό της Κυρ. Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι  «κοροϊδεύει και ψηφοθηρεί».
Σημείωσε δε, πως «με  τη ΝΔ έχουμε δύο απολύτως ανταγωνιστικά αντιπαραθετικά πολιτικά σχέδια», αλλά και ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει το δικό του μνημόνιο».

Αφετερία μιας νέα εποχής η έξοδος από τα μνημόνια

Ο ίδιος τόνισε ότι η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο σηματοδότησε την αφετηρία για την Ελλάδα και την Αριστερά μίας νέας εποχής «στην οποία τον τόνο δίνουν όχι η διατήρηση των προνομίων των λίγων, αλλά οι ανάγκες των πολλών.
Γιατί μαζί με τα μνημόνια, κλείνει ο κύκλος μιας Ελλάδας της οικονομικής κατάρρευσης, της κοινωνικής αδικίας και της κοινωνική λεηλασίας.
Υπογράμμισε  ότι πραγματική αξία δεν έχει μόνο η έξοδος από τα μνημόνια καθαυτή, αλλά το πώς βγήκαμε από τα μνημόνια, καθώς «καταφέραμε να βγούμε από αυτά.
Με σχέδιο, όραμα και ιεραρχήσεις.
Και πάνω απ’ όλα, με την κοινωνία όρθια».
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, απέδειξε στην πράξη ότι τελικά υπήρχε και υπάρχει άλλος δρόμος για την έξοδο από τη κρίση, πέραν αυτού της απόλυτης κοινωνικής λεηλασίας.
Όλα αυτά τα χρόνια, όπως είπε, «εργαστήκαμε αποφασιστικά, αποτελεσματικά και – κυρίως – έντιμα» εξηγώντας «αποφασιστικά, γιατί δεν αρνηθήκαμε ποτέ την ιστορική ευθύνη και είχαμε πυξίδα και οδηγό τις προγραμματικές μας επεξεργασίες και το αξιακό και ιδεολογικό φορτίο της Αριστεράς».
«Δεν προχωρήσαμε σε συμβιβασμό με σκοπό να προσχωρήσουμε στο αντίπαλο σχέδιο των ελίτ και της ολιγαρχίας, για να γίνουμε τελικά κι εμείς, αναλώσιμο πολιτικό προσωπικό της μνημονιακής Ελλάδας», σημείωσε και συμπλήρωσε πως «ο συμβιβασμός του Ιουλίου του ’15 και οι σκληρές διαπραγματεύσεις σε κάθε αξιολόγηση μετά, οι διαρκείς μάχες με τους πλέον ακραίους εκ των δανειστών, έγιναν πάντα με το βλέμμα στραμμένο στον Αύγουστο του 2018.
Και είμαστε περήφανοι σήμερα που οι εξελίξεις δικαιώνουν τις επιλογές μας».
Μάλιστα, ανέφερε πως «εμείς καταφέραμε ότι δε κατάφεραν τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Πιάσαμε όλους τους στόχους και βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια.
Και πέραν αυτού καταφέραμε να ενισχύσουμε και να προστατέψουμε την κοινωνική πλειοψηφία».
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «εξασφαλίσαμε την καθολική πρόσβαση του πληθυσμού – δηλαδή και των 2,5 εκατ. Ανασφάλιστων – στο ΕΣΥ, θεσπίσαμε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και αντιμετωπίσαμε τα φαινόμενα της ανθρωπιστικής κρίσης, αυξήσαμε δραστικά τις δαπάνες για το παιδί και τη καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας από τα 800 εκ στο 1,3 δις, καταφέραμε να ελέγξουμε με πλήρη διαφάνεια τα δημόσια οικονομικά και την υπεραπόδοση της οικονομίας την αναδιανείμαμε στους πιο αδύναμους, με την παροχή της 13ης σύνταξης και του κοινωνικού μερίσματος, την τελευταία τριετία, επαναφέραμε συνθήκες εργασιακής κανονικότητας, σσυγκρουστήκαμε με την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας και το σάπιο καθεστώς της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, περιορίζοντας την μέσα σε 3 χρόνια κατά 8% και σήμερα το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 10%, στους τομείς υψηλής παραβατικότητας, προστατέψαμε τη λαϊκή κατοικία, μειώσαμε την ανεργία, σχεδόν 9 μονάδες και μάλιστα προς όφελος των σχέσεων πλήρους εργασίας, δημιουργώντας περίπου 350.000 νέες θέσεις εργασίας».Πορευτήκαμε με εντιμότητα

«Εκτός από αποφασιστικά και αποτελεσματικά πορευτήκαμε και με εντιμότητα», είπε ο Α. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι στα 4 χρόνια στη διακυβέρνηση του τόπου όσο κι αν ψάξει κανείς, δεν θα βρει στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μαύρα ταμεία, ούτε παράνομο πλουτισμό στελεχών του, ούτε offshore με άγνωστους χρηματοδότες, ούτε ταυτίσεις με τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου, αλλά ούτε και καμία ασυλία.
Υπογράμμισε δε, πως «επί των ημερών μας, η δικαιοσύνη λειτουργεί σε καθεστώς πλήρους ελευθερίας και ανεξαρτησίας από την εκτελεστική εξουσία» και σημείωσε ότι όλα θα βγουν στο φως «από τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, το όργιο διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος στην Υγεία, ως τους χρυσοκάνθαρους των offshore και των προμηθευτών του δημοσίου, που έπιαναν το κράτος για πελάτη προκειμένου να θησαυρίζουν.
Κάθε σκελετός που έκρυβε στο ντουλάπι ο πάλαι ποτέ κραταιός δικομματισμός για τέσσερις δεκαετίες, βγαίνει σιγά σιγά στο φως».

Οι παρεμβάσεις στους πρώτους έξι μήνες της μεταμνημονιακής Ελλάδας

Ο κ.Τσίπρας έκανε αναφορά στις παρεμβάσεις  από την επόμενη μέρα της εξόδου, που προχώρησε με ταχύτατα βήματα και αποτελούν «τον πυρήνα του δικού μας προγράμματος», λέγοντας μάλιστα ότι δεν χάθηκε χρόνος διότι γνωρίζει ότι η κοινωνία έχει ανάγκη να επουλωθούν άμεσα οι πληγές τις κρίσης.
Μάλιστα, στους πρώτους έξι μήνες της μεταμνημονιακής Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι :
«-Ακυρώσαμε τις περικοπές στις συντάξεις
-Επαναφέραμε σε ισχύ τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων
-Προχωρήσαμε στην αύξηση κατώτατου μισθού κατά 11% , στα 650 ευρώ.
-Καταργήσαμε την επαίσχυντη διάταξη για τον υποκατώτατο μισθό, με άμεση συνέπεια την αύξηση του κατώτατου μισθού για τους νέους ως 25 ετών, κατά 27%
-Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ για τη μεσαία και χαμηλή ιδιοκτησία, ως και 50%
-Υλοποιούμε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για μια σειρά ελεύθερων επαγγελματιών
-Νομοθετήσαμε την επιδότηση ενοικίου που αφορά 667.000 συμπολίτες μας
-Επιταχύνουμε τη διαδικασία για τις προσλήψεις 4.500 εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού στην Ειδική Αγωγή.
-Υλοποιούμε την αναβάθμιση του «Βοήθεια στο Σπίτι», με τις προσλήψεις 3.000 μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού».
Σημείωσε δε, πως «αυτά τα πεπραγμένα σε σύγκριση με όλα όσα έγιναν στο τόπο τη καταστροφική τετραετία 10-14,  είναι που συγκροτούν την πιο εμφατική διάψευση του δόγματος TINA, του μονόδρομου της υποταγής, δηλαδή, που εμφανίζονταν διαρκώς μπροστά μας ως αναπόδραστη επιλογή».
«Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τους πολλούς», είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για σχέδιο ρεαλιστικό ήδη εφαρμοσμένο σε ενεστώτα χρόνο, που αρχίζει και αποδίδει καρπούς, ενώ από την άλλη είναι «το σχέδιο της ΝΔ, κατά παραγγελία των ελίτ, η επιστροφή στο παρελθόν της ακραίας φτώχειας, της ύφεσης, των ελλειμμάτων για χάρη μιας μικρής μειοψηφίας του πλούτου».

Το 2019 η χώρα θα ξεμπερδέψει με το κακό της παρελθόν

Τέλος, ανέφερε ότι το 2018 ήταν η χρονιά που η Ελλάδα ξεμπέρδεψε με το μνημόνιο και το 2019 θα είναι η χρονιά που η χώρα θα ξεμπερδέψει με το κακό της παρελθόν, «η χρονιά που η Ελλάδα των πολλών θα γράψει στην πρώτη σελίδα του βιβλίου της νέας εποχής τις λέξεις: Προοπτική, δικαιοσύνη, δημιουργία».
Πηγή .bankingnews.

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ