Τσίπρας: Κάνουμε δύσκολες αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις – Gurria: Πρέπει να δοθεί ελάφρυνση του χρέους

  • Απρίλιος 30, 2018
Ο γγ του ΟΟΣΑ τόνισε ότι η Ελλάδα πραγματοποίησε ένα από τα πιο φιλόδοξα πακέτα μεταρρυθμίσεων που έχουμε δει στον Οργανισμό
Την ανάγκη για ένα μεταρρυθμιστικό πλάνο χωρίς περαιτέρω μέτρα λιτότητας τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις κοινές του δηλώσεις με τον γγ του ΟΟΣΑ A. Gurria.
«Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις όχι για την Ελλάδα της κρίσης αλλά για την Ελλάδα της ανάπτυξης και της δημιουργίας» επεσήμανε ο πρωθυπουργός ενώ τόνισε ότι «η λιτότητα δεν ειναι μονόδρομος για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας».
Παράλληλα τόνισε «η ελληνική οικονομία δεν έχει ανάγκη από επιπλέον μέτρα επιβάρυνσης, αλλά από ένα σχεδιασμένο πλάνο συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης της οικονομίας, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για επιπλέον ανάπτυξη».
Eπίσης τόνισε «η Ελλάδα έγινε πρωταθλήτρια στις μεταρρυθμίσεις τα τρία τελευταία χρόνια μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ»
«Για την επόμενη μέρα έχουμε δικό μας ολοκληρωμένο σχέδιο.
Χρειαζόμαστε ένα νέο εξωστρεφές πρότυπο.
Επενδύουμε στην παραγωγικότητα της εργασίας και στηρίζουμε ένα παραγωγικό μοντέλο που θέλει τον άνθρωπο να έχει τον βασικό ρόλο» τόνισε επίσης.
Ο ίδιος επικαλούμενος την έκθεση του ΟΟΣΑ επισήμανε ότι «έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε εξαιρετικά υψηλές θέσεις ως προς διάφορους δείκτες» ενώ πρόσθεσε «συγκρουστήκαμε με βασικές παθογένειες της οικονομίας και καταφέραμε να φτάσουμε στο σημείο να δεχόμαστε από τον ΟΟΣΑ τα στατιστικά μεγέθη που αποδεικνύουν πως βρεθήκαμε σε εξαιρετικά θετικό σημείο».

Gurria: Πλέον δεν μιλάμε για Grexit αλλά για exit

Από την πλευρά του, ο Gurria συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση καθώς πλέον δεν γίνεται συζήτηση για Grexit αλλά για exit από το μνημόνιο.
«Συγχαρητήρια, λοιπόν» τόνισε χαρακτηριστικά.
Επίσης τόνισε ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας απέδωσαν καθώς η ανάκαμψη έχει επιστρέψει.
Μάλιστα, επεσήμανε ότι «ήταν από τα πιο φιλόδοξα πακέτα μεταρρυθμίσεων που έχουμε δει στον ΟΟΣΑ τα τελευταία χρόνια και άρχισε να καρποφορεί, η Ελλάδα παρουσιάζει και πάλι Ανάπτυξη, για φέτος 2% και την επόμενη χρονιά ίσως και 2,3%»
«Γνωρίζουμε ότι για να επιτευχθούν όλα αυτά απαιτήθηκαν κοινωνικές προσπάθειες.
Αλλά τοποθετήθηκαν τα θεμέλια για μια βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη.

συνέχεια …..

Πηγή bankingnews.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ