Τσίπρας: Στόχος να αποτραπεί στις ευρωεκλογές η επέλαση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη – Νέο «άνοιγμα» σε κεντροαριστερά

  • Φεβρουάριος 26, 2019

Τσίπρας: Στόχος να αποτραπεί στις ευρωεκλογές η επέλαση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη – Νέο «άνοιγμα» σε κεντροαριστερά

Νέο άνοιγμα στην κεντροαριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα πρέπει να ενωθούν προκειμένου να μπορέσει να αναχαιτιστεί η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και ταυτόχρονα να υπάρξει μία εναλλακτική λύση στην επιβολή νεοφιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών.
Όπως τόνισε «η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ομοφώνως να εισηγηθεί προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει την προσεχή Κυριακή την απεύθυνση ενός πλατιού καλέσματος, για τη δημιουργία μίας ευρύτατης συμπαράταξης, προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, προκειμένου να αποτραπεί εν όψει των επόμενων κρίσιμων ευρωπαϊκών εκλογών, σε τρεις μήνες από σήμερα, η άνοδος, η επέλαση στην Ευρώπη της ακροδεξιάς, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στις κοινωνίες μας, στις δημοκρατίες μας και σε όλη την Ευρώπη.
Πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία και οι επιπτώσεις τους και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Πρόκειται για μία απεύθυνση βαθειά που περιλαμβάνει όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο της προόδου και αντιλαμβάνονται την ανάγκη να αντιμετωπιστούν αυτοί οι κίνδυνοι».
Δεν θέλησε, ουσιαστικά, να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν αυτή τη φορά θα ανταποκριθούν θετικά στο αίτημά του τόσο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, όσο και του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, καθώς περιορίστηκε να απαντήσει ότι «η πρόταση είναι ειλικρινής και απευθύνεται σε όσους αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο και αναγνωρίζουν ως μέσο διακύβευμα της εποχής την αναχαίτιση της ακροδεξιάς».
Όσο για την απάντησή του για το εάν θα γίνουν και εθνικές εκλογές τον Μάιο, περιορίστηκε να δηλώσει: «Τον Μάιο έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές και αυτοδιοικητικές».

 

Πηγή .bankingnews.

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ