Ακόμη μια εταιρεία φύλαξης βρίσκεται σε διαδικασία προληπτικής προστασίας από τους πιστωτές. Πρόκειται για την Mondial Pol η οποία απασχολεί περισσότερα από 230 άτομα και έρχεται να προστεθεί στην ήδη μακρά λίστα των εταιρειών που καταθέτουν σχετικά αιτήματα.Η εταιρεία security Mondial Pol, μάλιστα, είχε συνεργαστεί με το υπουργείο Εργασίας, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Όπως καταγγέλλει η ΟΙΥΕ, πάνω από 230 εργαζόμενοι της εταιρείας φύλαξης MONDIAL POL βρίσκονται στο δρόμο, καθώς η διοίκηση της εταιρείας προσέφυγε στα δικαστήρια με αίτημα την προληπτική προστασία, προκειμένου να πτωχεύσει το επόμενο διάστημα. Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «σκάνδαλο» την υπόθεση της εταιρείας, καθώς «η εταιρεία  θα μπορεί να  προβεί σε παύση πληρωμών, αφήνοντας απλήρωτες τις οφειλές της σε Δημόσιο, Εφορία, ΙΚΑ και εργαζομένους, Ήδη στους εργαζόμενους,  δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα 6 μηνών, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να χαθούν οι αποζημιώσεις τους».

Κι επισημαίνει ότι την ίδια στιγμή, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων «ζει και βασιλεύει στην ίδια διεύθυνση η εταιρεία Mondial Protectas, η οποία   σχετίζεται με τη Mondial Pol, και η  οποία είχε αρχικώς σύμβαση με το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο στη συνέχεια συμβλήθηκε με την Mondial Protectas».

Σε απάντησή του το υπουργείο Εργασίας τονίζει:

-Το Υπουργείο Εργασίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) ελέγχουν συστηματικά όλες τις εταιρείες φύλαξης (security) και επιβάλλουν τα σχετικά πρόστιμα και άλλες διοικητικές κυρώσεις. Έτσι έχουν κάνει και με την εν λόγω εταιρεία.

-Πράγματι η εταιρεία Mondial Pol είχε από παλιά συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, όπως και μια σειρά από άλλες εταιρείες φύλαξης. Όλες αυτές οι εργολαβικές συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν και, σε εφαρμογή της σχετικής νομοθετικής διάταξης, το Υπουργείο προχώρησε στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων με όλους τους εργαζόμενους – φύλακες (20 τον αριθμό) που εργάζονταν για λογαριασμό των εταιρειών αυτών. Στο Υπουργείο Εργασίας δεν υπάρχει πια καμία εταιρεία security και καμία εταιρεία καθαρισμού, παρά μόνο οι (πρώην) εργαζόμενοι τους.

Πηγή:capital