Βρετανία: Προβλέπεται αύξηση 6% στις τιμές των κατοικιών το 2016

  • Δεκέμβριος 30, 2015
Η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα δεν φαίνεται να επηρεάζει την ανάπτυξη των τιμών. Η αύξηση μπορεί να είναι μεγάλη το 2016 και να περιορίσει τη δυνατότητα αγοράς για πολλούς.

Οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία δεν φαίνεται να επιβραδύνονται και προβλέπεται πως θα αυξηθούν μέχρι και 6% τους επόμενους 12 μήνες, παρά την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας, σύμφωνα με οικονομολόγους και στοιχεία που έδωσε η Nationwide.

Όπως αναφέρει το CNBC, οι τιμές αναπτύχθηκαν κατά 4,5% τον Δεκέμβριο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, έναντι ετήσιας αύξηση 3,7% τον Νοέμβριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Απρίλιο.

Η Nationwide αναμένει αύξηση από 3% μέχρι και 6% στις τιμές τους επόμενους 12 μήνες, ωστόσο τονίζει πως υπάρχουν κίνδυνοι που μπορούν να πιέσουν τις τιμές ακόμη πιο πάνω, μειώνοντας τη δυνατότητα για πολλούς που θέλουν να αγοράσουν.

«Περισσότερες υγιείς αυξήσεις στην απασχόληση και στους μισθούς πιθανώς θα τονώσουν το αίσθηματων αγοραστών, τη στιγμή που τα κόστη δανεισμού αναμένεται να αυξηθούν μόνο σταδιακά. Ωστόσο, κύρια ανησυχία είναι ότι η κατασκευαστική δραστηριότητα θα μείνει πίσω έναντι της ισχυροποιημένης ζήτησης, πιέζοντας προς τα πάνω τις τιμές των κατοικιών και τελικά μειώνοντας την προσβασιμότητα», επισημαίνει.

Πηγή:euro2day

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ