Δεν θα πάθετε το «σοκ του λογαριασμού» με το Wi-Fi Assist, επιμένει η Apple
16 Οκτωβρίου 2015
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Δεν θα πάθετε το «σοκ του λογαριασμού» με το Wi-Fi Assist, επιμένει η Apple

Το iOS 9 δεν θα αναθέσει αυτόματα στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας την κίνηση δεδομένων (για τα οποία ενδέχεται να χρεώνεται ο χρήστης) όταν ο χρήστης βρίσκεται σε περιαγωγή, δεν κατεβάζει αρχεία επισυναπτόμενα σε e-mail, δεν ενεργοποιείται για την ενημέρωση εφαρμογών στο παρασκήνιο ή για την συνεχή μετάδοση μουσικής ή βίντεο που κοστίζει ακριβά, διευκρινίζει η Apple μετά τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει η ενεργοποίηση του Wi-Fi Assist εκ προοιμίου (by default).

H ενημέρωση του iOS 9, iOS 9.0.1 ενεργοποιεί εκ των προτέρων το Wi-Fi Assist, μια λειτουργία που επιτρέπει την σύνδεση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για την εξυπηρέτηση της πρόσβασης στο Διαδίκτυο όταν το σήμα του (δωρεάν) ασύρματου δικτύου Wi-Fi είναι ισχνό.

 

 • Ξέρατε ότι: Το Wi-Fi Assist υπάρχει σε όλες τις συσκευές με iOS 9, με εξαίρεση το iPhone 4s, το iPad 2 Wi-Fi+Cellular, το iPad 3ης γενιάς Wi-Fi+Cellular, και το iPad mini 1ης γενιάς Wi-Fi+Cellular.

Το γεγονός δημιούργησε φόβους ότι οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας θα δουν τους λογαριασμούς τους φουσκωμένους, χωρίς να αναγνωρίζουν πότε ζήτησαν την μεταφορά δεδομένων από το Διαδίκτυο μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Το Wi-Fi Assist κάνει αυτόματα την μετάβαση στην χρήση data από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, κάθε φορά που το σήμα του Wi-Fi δεν είναι επαρκώς ισχυρό.

Έτσι, η Apple δημοσιεύει στο support.apple.com κάποιες σχετικές διευκρινίσεις και συγκεκριμένα, ότι το Wi-Fi Assist είναι πράγματι ενεργοποιημένο εκ των προτέρων, και μπορεί να απενεργοποιηθεί επιλέγοντας διαδοχικάSettings/Cellular/Wi-Fi Assist.

Επισημαίνεται επίσης ότι, η νέα αυτή λειτουργία θα οδηγήσει στην μετάβαση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για να εξυπηρετήσει μόνο την εφαρμογή που επιχειρεί να χρησιμοποιήσει ο χρήστης (στο προσκήνιο), αλλά καθυστερεί στην διακίνηση δεδομένων από το Διαδίκτυο, λόγω της ανεπάρκειας του σήματος Wi-Fi. Αντίθετα, δεν θα επιτρέψει να γίνουν ενημερώσεις ή οτιδήποτε άλλο στο παρασκήνιο.

 • Ξέρατε ότι: Όταν ενεργοποιείται αυτόματα το Wi-Fi Assist, εμφανίζεται το εικονίδιο δεδομένων κινητού δικτύου στη γραμμή κατάστασης (για παράδειγμα, οι ενδείξεις LTE ή 3G).

Επίσης, το Wi-Fi Assist δεν θα αναλάβει δράση όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί την ακριβή περιαγωγή (roaming), και δεν θα εξυπηρετήσει την διαδικτυακή μετάδοση μουσικής ή βίντεο μέσω streaming ή το κατέβασμα επισυναπτόμενων αρχείων σε e-mail, app που έχουν αναπτυχθεί από τρίτους. Αυτά είναι μερικά από τα παραδείγματα που αναφέρει η Apple για τις εξαιρέσεις του Wi-Fi Assist, αν και αρχικά σημειώνει πως το Wi-Fi Assist δουλεύει με τα περισσότερα apps, αναφέροντας ως ενδεικτικά παραδείγματα app/υπηρεσίες της εταιρείας και συγκεκριμένα το Safari (browsing), την υπηρεσία Apple Music (αν και πρόκειται για υπηρεσία διάθεσης μουσικής με τεχνολογία ροής -streaming music), το Mail(διαχείριση e-mail) και τους απαιτητικούς Maps (υπηρεσία χαρτών και πλοήγησης).

Επίσης, μάλλον επίφοβη είναι η διευκόλυνση που παρέχει το Wi-Fi Assist για να εξυπηρετήσει την λήψη και αποστολή e-mail Exchange ActiveSync,λογαριασμοί τους οποίους χειρίζεται διαφορετικά από άλλους λογαριασμούς Mail και Calendar. Οι λογαριασμοί Exchange ActiveSync θα συνεχίσουν να διακινούν δεδομένα στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, ακόμα και όταν ο χρήστης έχει απενεργοποιήσει την κίνηση μέσω αυτού του δικτύου για τους λογαριασμούς Mail and Calendar. Η δραστηριότητα μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας προβάλλεται επιλέγοντας διαδοχικά Settings > Cellular > System Services.

Επίσης, όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη μέσω Wi-Fi, κάθε κλήση FaceTime Video ή Audio περνάει μέσω του δικτύου Wi-Fi. Εάν όμως ο router χάσει την σύνδεση στο Ίντερνετ ή το σήμα γίνει αδύναμο η κλήση βίντεο/ήχου θα συνεχιστεί εκτρέποντας την κίνηση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος για αυξημένη χρέωση.

Σε κάθε περίπτωση, η Apple σημειώνει πως για «την πλειονότητα των χρηστών του Wi-Fi Assist», η αυτόματη μετάβαση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας δεν θα κοστίσει «παρά μικρή ποσοστιαία αύξηση στην χρήση data» σε σχέση με το ιστορικό του χρήστη.

Εκτός από το Wi-Fi Assist, χρήστες αναφέρουν ότι παρατήρησαν αυξημένη χρήση data από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και συζητούν το φαινόμενο και τις πιθανές αιτίες -και σε ένα ακόμα thread, όπου το πρόβλημα αποδόθηκε στην χρήση data από το Whatsapp και επιλύθηκε.

Πηγή:in.gr

ΑΝΗΖΗΤΗΣΗ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 96FM

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ

Ιδιότητα: Διευθύνων Σύμβουλος Endeavor
Ιδιότητα: Καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ

ΡΟΗ

 • Διάσημη τραγουδίστρια τα πέταξε έξω – Κορμί για φίλημα!
  Πηγή: newpost.gr2018/02/24
 • Υπόθεση Novartis: Εξι ερωτήσεις – απαντήσεις «κλειδιά»
  Πηγή: tovima.gr2018/02/24
 • Σε χαμηλά βαρόμετρα η πολιτική ζωή μας
  Πηγή: tovima.gr2018/02/24
 • Υπόθεση Novartis: Εξι ερωτήσεις – απαντήσεις «κλειδιά»
  Πηγή: tovima.gr2018/02/24
 • Παγκόσμιο νομισματικό πόλεμο εξαιτίας των ΗΠΑ φοβάται ο Ντράγκι
  Πηγή: tovima.gr2018/02/24
 • Γιατί οι νέοι στη Νότια Ευρώπη δυσκολεύονται να βρουν δουλειά
  Πηγή: tovima.gr2018/02/24
 • Οι Σέρβοι ψηφίζουν Ελλάδα για το καλοκαίρι!
  Πηγή: newpost.gr2018/02/24
 • Κολομβία: Ο αριστερός Πετρό προηγείται στις δημοσκοπήσεις
  Πηγή: rss.in.gr2018/02/24
 • To Adapt Festival σας περιμένει!
  Πηγή: newpost.gr2018/02/24
 • Ο διαγωνισμός «EKO RACING 100» ανέδειξε τον μεγάλο νικητή του!
  Πηγή: newpost.gr2018/02/24
 • Μάχη για την 4άδα – Άνετος ο Ολυμπιακός, «καίγεται» στο ντέρμπι ο ΠΑΟ (Βαθμολογία-Eπόμενη αγωνιστική)
  Πηγή: newpost.gr2018/02/24
 • Συνεργάτης του Τραμπ πλήρωνε πρώην ευρωπαίους πολιτικούς
  Πηγή: rss.in.gr2018/02/24
 • Στ. Πιτσιόρλας: Παραποίηση των λεγομένων μου – Αναφέρθηκα στις αρνητικές παρενέργειες του νόμου περί ευθύνης υπουργών
  Πηγή: naftemporiki.gr2018/02/24
 • ΟΗΕ: Το Σάββατο η ψηφοφορία για εκεχειρία στη Συρία
  Πηγή: rss.in.gr2018/02/24
 • Νιγηρία: 105 μαθήτριες παραμένουν αγνοούμενες μετά την επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε σχολείο
  Πηγή: naftemporiki.gr2018/02/24

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ