Ένα ρεκόρ με Hyundai ix35, που καίει υδρογόνο

  • Οκτώβριος 9, 2015

Οι νέες τεχνολογίες πρέπει να περάσουν από δοκιμασίες, αφενός για να δοκιμαστούν και αφετέρου για να πείσουν το κοινό πως είναι αξιόπιστες. Μέσα σε αυτήν την εξίσωση σημαντικό εργαλείο είναι τα ρεκόρ. Έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές στο παρελθόν με ρεκόρ μιας και τα θεωρούμε πολύ σημαντικά. Αυτή την φορά πρωταγωνιστής είναι το Hyundai ix35 αλλά και δυο άνθρωποι! Πρόκειται για τον Arnt-Goran Hartvig και τον Marius Bornstein, οι οποίοι οδήγησαν αδιάκοπα για 24 ώρες στους Γερμανικούς δημόσιουε δρόμους, καλύπτοντας 2383km, με μηδενικούς ρύπους, στέλνοντας στο περιβάλλον απλά ατμοποιημένο νερό!

Οι δύο νορβηγοί έκαναν επαναλαμβανόμενα μια διαδρομή μήκους 300km μεταξύ του σταθμού ανεφοδιασμού υδρογόνου στο HafenCity του Αμβούργου και ενός σταθμού ανεφοδιασμού υδρογόνου της Shell στο Βερολίνο. Έπανέλαβαν αυτή την διαδρομή όσες περισσότερες φορές μπορούσαν μέσα σε 24 ώρες.

Οι ίδιοι δήλωσαν : » Θέλαμε να δούμε σήμερα τις ικανότητες του συνδυασμού ενός κορυφαίου μοντέλου με υδρογόνο και ενός σταθμού ανεφοδιασμού. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό”. Οι ίδιοι οδηγοί τον περασμένο Ιούνιο διένυσαν 700km με ένα ρεζερβουάρ υδρογόνου και επίσης οδήγησαν από το ‘Οσλο μέχρι το Μονακό ανεφοδιασμένοι σε σταθμούς που ήδη υπάρχουν, διανύοντας συνολικά 2260km.

To Hyundai ix35 με κυψέλες υδρογόνου έχει έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 136 Ps, που του επιτρέπει να αναπτύσσει ταχύτητα 160 km/h. Μοναδικοί ρύποι από αυτή την κίνηση είναι ατμοποιημένο νερό, που βγαίνει από την εξάτμιση. Η επίσημη αυτονομία με ένα ρεζερβουάρ φτάνει τα 600km.

Πηγή: www.capital.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ