Spark Square: Ο Δήμος Νέας Σμύρνης προβάλλει τις πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις του
23 Οκτωβρίου 2015
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Spark Square: Ο Δήμος Νέας Σμύρνης προβάλλει τις πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις του

Το πρώτο Spark Square, μια πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Σμύρνης για την ανάδειξη της πόλης ως σημαντικό σημείο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, διοργανώνεται στην Νέα Σμύρνη σήμερα, Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, δίνοντας το δικό του στίγμα καινοτομίας στην κοινότητα startup.

Το Spark Square διοργανώνεται με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης και του MellonPolis-ns. Στόχος του Δήμου Νέας Σμύρνης είναι η ανάδειξη της πόλης ως σημαντικό σημείο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας υποστηρίζοντας ομάδες και δράσεις στα επιχειρηματικά εγχειρήματά τους. Το Spark Square θέλει να αποτελέσει μια εστία καινοτομίας, όπου με συναντήσεις και παρουσιάσεις θα καλλιεργείται η καινοτομία και η επιχειρηματική κουλτούρα.

 • Το πρώτο Spark Square πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στις 18.30 – 20.30, στο δημοτικό πολυχώρο “Γαλαξίας” στην πλατεία της Νέας Σμύρνης (Πεζόδρομος 2ας Μαΐου). Η συμμετοχή είναι ελεύθερη στο κοινό και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους για τη startup σκηνή είτε προέρχονται ή όχι από την Νέα Σμύρνη.

Στο πρώτο Spark Square πέντε νέοι από την πόλη και οι ομάδες τους θα παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις και τα καινοτόμα project τους. Αυτά τα projects έχουν έντονη παρουσία στην Ελλάδα με πολλά βραβεία στο ενεργητικό τους και συμμετοχές σε διάφορους διαγωνισμούς. Θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των ομάδων και του κοινού σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ιδεών και τους εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της ελληνικής πραγματικότητας.

Οι εταιρείες που θα συμμετέχουν είναι:

 • H TomoTECH (www.tomotechsolutions.com) είναι ένα προηγμένο ψηφιακό σύστημα που στοχεύει τον τεχνολογικό κλάδο του brain MR Ιmaging, το οποίο προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα τη διάγνωση σοβαρών χρόνιων εγκεφαλικών παθήσεων. Η TomoTECH επιτυγχάνει ακρίβεια 90% χαρτογράφησης των νευρικών ινών του ανθρώπινου εγκεφάλου, εν συγκρίσει με τις υπάρχουσες λύσεις οι οποίες δεν ξεπερνούν ποσοστά ακρίβειας άνω του 65%. Επιπρόσθετο πλεονέκτημα αποτελεί η ενσωμάτωση της cloud τεχνολογίας ως μέσο παροχής των υπηρεσιών της.
 • To Studdle (www.studdle.gr) προσφέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ένας φοιτητής μέσω μιας εφαρμογής. Ο φοιτητής έχει πρόσβαση σε ανακοινώσεις της σχολής, προγράμματα μαθημάτων και εξεταστικής, κλπ. Ο,τι χρειάζεται ο φοιτητής βρίσκεται ένα μόλις κλικ μακριά.
 • Η WayOut Adventures (www.wayoutadventures.gr) είναι μια εταιρείαπαροχής τουριστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Όραμα της είναι η κατεύθυνση των ανθρώπων προς τη φύση και την ενασχόληση με τις υπαίθριες δραστηριότητες. Επιθυμεί την ανάδειξη των προοπτικών μιας Ελλάδας 4 εποχών σε αθλητικό/τουριστικό επίπεδο και να μας οδηγήσουν στην ανάβαση της δικής μας κορυφής.
 • Το Bat Lab (https://www.etsy.com/shop/BatLab) κατασκευάζειπρωτότυπα, χειροποίητα USB και φωτιστικά χρησιμοποιώντας υλικά από τη φύση καθώς και αντικείμενα του παρελθόντος. Με έμφαση στη λεπτομέρεια και στη διατήρηση του παλιού αυθεντικού τους χαρακτήρα, συνδυάζουν την ομορφιά ενός έργου τέχνης με την καθημερινή χρηστικότητα. Απευθύνονται σε όλους όσους ξέρουν να εκτιμούν το ξεχωριστό.
 • Η Poseidon Team (http://www.poseidonteam.com/el/) αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. Η ομάδα λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό “Shell Eco Marathon” από το 2011 με ένα eco-friednly μονοθέσιο ηλεκτρικό όχημα στην κατηγορία Prototype Battery Electric. Η ομάδα έλαβε για πρώτη φορά μέρος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό “Shell Eco Marathon” το 2011 και συνολικά έχει συμμετάσχει 3 φορές, ενώ το 2014 κατέκτησε την 11 θέση στο διαγωνισμό.

Η Μαρία Γαβριέλλα Αναγνωστοπούλου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα καινοτομίας και νεολαίας δήλωσε: «Θέλουμε να μεταφέρουμε θετική ενέργεια και να προωθήσουμε τη δημιουργικότητα συμμετέχοντας στην startup κοινότητα. Δίνουμε την ευκαιρία στους μαθητές – φοιτητές της πόλης μας να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να γνωρίσουν νέους της πόλης μας που τολμούν και δημιουργούν. Δίνουμε την ευκαιρία στις ομάδες να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε εν δυνάμει υποστηρικτές, χρήστες και χρηματοδότες, αλλά και να συμμετάσχουν στην σχεδίαση της startup παρουσίας στην Νέα Σμύρνη. Απευθυνόμαστε σε όσους αναζητούν έμπνευση και εμπειρίες από την startup σκηνή, είτε είναι ή όχι νεοσμυρνιώτες.»

Πηγή:in.gr

ΑΝΗΖΗΤΗΣΗ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 96FM

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ

Ιδιότητα: Διευθύνων Σύμβουλος Endeavor
Ιδιότητα: Καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ

ΡΟΗ

 • Ποιοι «κλειδώνουν» τη σύνταξη στα 60 με αίτηση φέτος και το 2019
  Πηγή: newpost.gr2018/04/23
 • Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Με μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις η ομιλία Αλ. Τσίπρα
  Πηγή: naftemporiki.gr2018/04/23
 • Σαν σήμερα: Ο Γ. Παπανδρέου ανακοινώνει το πρώτο Μνημόνιο από το Καστελόριζο
  Πηγή: newpost.gr2018/04/23
 • Κυρίτσης: Το πετάω μπογιές είναι κλασική περίπτωση ακτιβισμού -Ο Ρουβίκωνας είναι πολιτική ομάδα
  Πηγή: iefimerida.gr2018/04/23
 • Αύξηση των κρουσμάτων βακτηριακών λοιμώξεων στους ηλικιωμένους
  Πηγή: naftemporiki.gr2018/04/23
 • Εκτός εργασίας οι παραγωγικές ηλικίες: 25-54 ετών το 60% των ανέργων του ΟΑΕΔ
  Πηγή: newpost.gr2018/04/23
 • Ημερήσια πρόβλεψη για τα 12 ζώδια – Δευτέρα 23 Απριλίου
  Πηγή: newpost.gr2018/04/23
 • Συνελήφθη 22χρονος για την επίθεση του Ρουβίκωνα στη γαλλική πρεσβεία
  Πηγή: iefimerida.gr2018/04/23
 • Σήμερα καταθέτει ο 15χρονος γιος του ζευγαριού που δολοφονήθηκε στην Κύπρο -Για τα κενά που έχουν δημιουργηθεί
  Πηγή: iefimerida.gr2018/04/23
 • Σοκ από την αυτοκτονία 33χρονου ανθυπασπιστή της Πολεμικής Αεροπορίας -Αφησε σημείωμα, τι γράφει
  Πηγή: iefimerida.gr2018/04/23
 • «Εχτισαν» με τσιμεντόλιθους την είσοδο στο Δρομοκαΐτειο
  Πηγή: tovima.gr2018/04/23
 • Ποιοι ασφαλισμένοι κλειδώνουν σύνταξη στα 60
  Πηγή: iefimerida.gr2018/04/23
 • «Πόλεμος με την Ελλάδα θα ήταν σαν ενήλικος να χτυπά μωρό στην κούνια»
  Πηγή: tovima.gr2018/04/23
 • Εθνικά θέματα και οικονομία στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
  Πηγή: tovima.gr2018/04/23
 • Κάλυμνος: Ανετράπη φορτίο με σίδερα απο φορτηγό σε πλοίο
  Πηγή: tovima.gr2018/04/23

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ